عسل مایعی شیرین و گران است عسل بره موم که توسط زنبورعسل و برخی حشرات دیگر نیز تولید میشود.
زنبورها، عسل را از تراوش شکری گیاهان و گلها (شهد گلها) یا تراوشهای برخی دیگر (مانند عسلک) از راه بالاآوری، فعالیت آنزیمی و بخار آب فرآوری میکنند.
زنبورها عسل را در ساختارهایی از جنس موم به نام کندو اندوخته میکنند. عسل از کلونیهای زنبورهای عسل وحشی یا از کندوهای زنبورهای پرورشی گردآوری میشود، که به این کار زنبورداری گفته میشود.
عسل، شیرینی خود را از مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز بهدست میآورد و شیرینی نسبی آن در حد ساکارز است.
عسل دارای حدود ۳۲۵ کیلو کالری انرژی در هر ۱۰۰ گرم است. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد.
عسل مایع طلایی غلیظی است که زنبورها از شهد گیاهان گلدار درست می کنند. زنبورها عسل را از طریق جمع آوری شهد و سپس بازگرداندن شهد تولید می کنند.
سپس آب از شهد تبخیر می شود تا ماده ای را که ما مصرف می کنیم و به عنوان عسل می شناسیم تولید کند.
زنبورها خدمات حیاتی گردهافشانی میوهها، حبوبات، سبزیجات و سایر انواع گیاهان تولیدکننده مواد غذایی را در مسیر تولید عسل انجام میدهند.
قدمت عسل به اندازه تاریخ مکتوب است و قدمت آن به 2100 سال قبل از میلاد می رسد، جایی که در نوشته های سومری و بابلی به خط میخی، رمز هیتی ها و نوشته های مقدس هند و مصر از آن یاد شده است.
نام آن از انگلیسی hunig گرفته شده است و اولین و رایج ترین شیرین کننده مورد استفاده بشر بود. عسل ارزش بالایی داشت و اغلب به عنوان نوعی ارز، خراج یا پیشکش استفاده می شد.
در قرن یازدهم پس از میلاد، دهقانان آلمانی به اربابان فئودال خود پول عسل و موم می دادند.
انواع مختلفی از عسل وجود دارد. رنگ، طعم ، بو و حتی بافت بین انواع مختلف بسیار متفاوت است.
عامل متمایز کننده نوع گلی است که زنبور عسل به آن می زند. عسل شبدر با عسل اسطوخودوس کاملاً متفاوت خواهد بود. برخی از انواع دیگر عبارتند از:
اقاقیا، آلفافا، فندق، شکوفه پرتقال، حکیم
عسل یک جایگزین شکر طبیعی و ارگانیک بدون مواد افزودنی است که برای معده آسان است، با تمام فرآیندهای پخت و پز سازگار است و ماندگاری نامحدودی دارد.
این ماده توسط زنبورها ساخته می شود و در ساختارهای مومی به نام لانه زنبوری ذخیره می شود.
عسل به عنوان یک عامل شیرین کننده در طیف گسترده ای از غذاها از جمله محصولات پخته شده، مارینادها ، نوشیدنی ها و غیره استفاده می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.